Månadens nordiska film: Medan vi lever

Hanaholmen, Esbo

|
6.11.2017 18:00 - 19:30

Biljetter till filmvisningen kan bokas från 2.10.2017 kl. 10.00 på denna sida.


Medan vi lever

Dani Kouyaté, Sverige (2016) 90 min, tillåten från 7 år, rekommenderad från 13 år

Språk: svenska, textad till finska

Hur gör man sin röst hörd om man blir tystad eller om man inte blir förstådd? En rörande berättelse om mamman och sonen som letar efter sin egen identitet samt om en resa som tar en från gatorna i Sverige till Gambia och tillbaka.

Ibbe drömmer om en karriär som rapstjärna, medan mamman Kandia försöker få sin son att studera. Familjelivet knakar i fogarna på grund av ständiga oenigheter, och mamman bestämmer sig för att åka tillbaka till sitt hemland Gambia. Ibbe blir kvar hemma ensam och sluter sig. Så småningom gläntas på förlåten till familjens historia som når ända fram till det moderna samhället. Man kan alltid flytta, men kan man någonsin bli totalt integrerad i en ny kultur?

I sin film behandlar Dani Koyaté identitetens mening på ett rörande och jordnärt sätt och närmar sig livets smärtpunkter trovärdigt. Adam Kanayama som blev känd på Sveriges X-Factor briljerar i huvudrollen och visar sin talang som skådespelare.

Välkommen!


 

Njut av smått och gott, kalla och varma drycker i Hanaholmens nya vinbar innan eller efter filmvisningen fram till kl 24!

Välkommen!