Taidenäyttelyn avajaiset: Kim Simonsson & Kalevala Koru

Hanasaari, Espoo

|
31.8.2017 17:30 - 19:30

Tervetuloa seuraavan taidenäyttelymme avajaisiin Galleri Hanaholmeniin 31.8. klo 17.30!

Avajaisten ohjelma:
Puheenvuorot
Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Kirsti Doukas, muotoilujohtaja, Kalevala Koru
Kim Simonsson, kuvanveistäjä

Hanasaaren kulttuurikeskus ja Kalevala Koru ovat tuottaneet Hanasaaren uusittuun galleriatilaan näyttelyn, jossa korumuotoilu ja nykytaide kohtaavat. Näyttelyn korut ovat Kalevala Korun rakastettuja malleja vuosien varrelta. Veistokset on tehnyt kansainvälisesti tunnettu kuvanveistäjä Kim Simonsson, jonka teoksissa esiintyy omia teitään kulkevia lapsihahmoja.

Kim Simonssonin ja Kalevala Korun yhteistyö alkoi koruista Sylkevä tyttö ja Lätäkkötyttö, jotka Kalevala Koru muotoili Simonssonin veistosten pohjalta. Korut julkistettiin naistenpäivänä 2017. Myös nämä kaksi korua ja niiden mallina toimineet veistokset ovat esillä näyttelyssä.

Vuosi 2017 on suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi erityinen myös Kalevala Korulle, joka täyttää 80 vuotta. Näyttely on osa juhlavuoden ohjelmaa, johon kuuluu myös Suomea kiertävä, Kalevala Korun roolia suomalaisessa yhteiskunnassa esittelevä näyttely.

”Olemme iloisia, että Hanasaaren näyttelytilassa on mahdollista keskittyä taiteelliseen ilmaisuun ja tarkastella kuvataiteen vaikutuksia korumuotoiluun. Mitä veistokselle tapahtuu, kun siitä tulee koru? Kiinnostava kysymys, jota kutsumme kaikki pohtimaan!” toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Näyttely on avoinna 1.9.– 22.10.2017 joka päivä klo 10–20 Galleri Hanaholmenissa.

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, +358 (0)40 551 9933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi