Utøya – miten selviytyä traumaattisista tapahtumista

Hanasaari, Espoo

|
12.11.2018 17:00 - 20:00

Elokuvanäytös ”U – July 22” sekä keskustelu pahuudesta ja traumasta

Viisisataa nuorta puuhaavat leirintäalueella Utøyan saarella 2011. Silmitön väkivalta katkaisee kuitenkin äkillisesti idyllisen kesäpäivän ja lähes 70 nuorta menettää henkensä. Isku Utøyan saarelle jätti jälkensä tapahtumien keskipisteessä olleisiin nuoriin, mutta muutti myös norjalaista yhteiskuntaa laajemmin.

Palkitun norjalaisohjaajan Erik Poppen elokuva ”U – July 22” esitetään maanantaina 12. marraskuuta. Elokuva perustuu silminnäkijäkertomuksiin. Kunnioituksesta uhreja ja omaisia kohtaan elokuvan henkilöt ovat fiktiivisiä.

Esityksen jälkeen keskustellaan pahuudesta ja traumaattisten tapahtumien seurauksista. Keskusteluun osallistuvat oikeuspsykologi Pål Grøndahl, Oslon yliopistollisesta sairaalasta ja psykologi, psykoterapeutti Ferdinand Garoff, Psykotraumatologian keskuksesta ja Suomen Punaisen Ristin Psykologien valmiusryhmästä.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston, Norjan suurlähetystön ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. Tilaisuuus on osa Norjan ja Suomen diplomaattisten suhteiden 100-vuotisjuhlavuotta.

Ohjelma:

Avaussanat Gunvor Kronman, toimitusjohtaja, Hanasaari

Ohjaaja Erik Poppen tervehdys digitaalisesti

Elokuvanäytös:
U – July 22, tekstitetty ruotsiksi, ikäraja 16

Keskustelu:
Pål Grøndahl
, PhD oikeuspsykologi (Norja)
Ferdinand Garoff, psykologi, psykoterapeutti (Suomi)
Moderaattori: Maria Romantschuk, ohjelmajohtaja, Hanasaari

Tulkkaus: norja – suomi – norja

Päätössanat Eero Hokkanen, puheenjohtaja Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä. Tervetuloa!