Yhdessä – moderni yhteisöasuminen

Hanasaari, Espoo

|
25.10.2017 13:30 - 16:30

Seminaarissa käsitellään Tanskan ja Suomen kokemuksia yhteisöasumisesta.

Tanskassa yhteisöasumisen perinteet ovat vahvat ja asumismuodot ovat moninaisia. Suomessakin luodaan uusia yhteisöasumisen muotoja. Yhteisöllisyys ja jakamistalous kiinnostavat yhä useampaa. Lisäksi myös väestörakenteen muutos tuo mukanaan tarpeen kehittää uusia asumisen ratkaisuja. Mutta ovatko yhteisöasumisen ratkaisut kaikkien halukkaiden saatavilla? Minkälaisia haasteita kysymykseen liittyy rakennuttajien, rahoituksen ja muun käytännön toteutuksen näkökulmasta? Entä minkälaisia uusia mahdollisuuksia?

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston, Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen, Tanskan suurlähetystön, ympäristöministeriön ja Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013–2017 järjestämässä seminaarissa kuullaan tuoreet kuulumiset Tanskasta ja pohditaan alan asiantuntijoiden johdolla yhteisöasumista useasta eri näkökulmasta. Seminaari on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tilaisuudessa on simultaanitulkkaus tanskan/ruotsin ja suomen välillä. Moderaattorina toimii Tarja Cronberg, Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston hallituksen varajäsen.

Katso seminaarin ohjelma täältä>>>

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 16.10.2017 alla olevasta linkistä.

Lisätietoja: Rahastokoordinaattori Anna Skogster, +358 (0)40 046 6440, anna.skogster(at)hanaholmen.fi