Tanskalainen Rafael Rybczynski toi valokuvataiteen Helsingin kaduille

Rafael Rybczynski pursuaa energiaa, kun hän kertoo Helsinki Photo Festivalista. Tapahtuma, jonka hän itse perusti vuonna 2017 ja jonka taiteellinen johtaja hän nyt on. Festivaali valtaa Hanasaaren gallerian ja taidepuiston taas tänä kesänä.

”Työmatkalla Helsingissä huomasin, että kaupungista ei löytynyt valokuvafestivaalia ja siitä idea syntyi. Loin ehdotuksen, jonka näytin kollegoille ja he olivat erittäin rohkaisevia”, Rafael Rybczynski sanoo.

Miksi juuri Helsinki?

”Helsinki on täydellinen paikka kokeilla ja tutkia uusia ideoita. Toki Suomesta löytyy muitakin valokuvafestivaaleja, mutta ei sellaisia, jotka järjestetään kesän aikana ulkona”.

Vastaanotto on Rafaelin mukaan ollut erittäin myönteinen, ja vieraita on saapunut Helsinkiin ympäri maata.

”Olemme myös saaneet medianäkyvyyttä The Guardian ja Marie Claire -kaltaisissa lehdissä, mikä on varmasti osaltaan houkutellut myös ulkomaisia vieraita näyttelyyn”, hän sanoo.

Rafael Rybczynski odottaa nyt Hanasaaren ohjelmaa innolla. Maanantaina 30.5. aukeaa Carl-Mikael Strömin soolonäyttely galleriassa ja 7.7. taidepuistossa alkaa pohjoismaisten valokuvataiteilijoiden näyttely Believe.

”Believe -näyttely sopii täydellisesti Hanasaaren kauniiseen tadepuistoon pohjoismaisine taideteoksineen”, Rafael Rybczynski toteaa.

www.helsinkiphotofestival.com

Webshop, Helsinki Photo Festival: www.helphoto.com