Kuukauden Bergman

Hanasaari, Espoo

|
5.3.2018 16:30 - 17:30

Hanasaaren Kuukauden pohjoismainen elokuva alkaa Kuukauden Bergmanilla klo 16.30. Ilmoittaudu keskusteluun alla olevasta linkistä.

Kuukauden Bergman on keskustelutilaisuus Bergmanista Bergman-tuntijoiden tai Bergmanista inspiroituneiden henkilöiden kanssa. Keskustelua johtaa kulttuuritoimittajat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren.


Kuukauden vieras on Wiktor Ericsson.
Keskustelua johtaa Johanna Grönqvist.

Wiktor Ericsson on ruotsalainen käsikirjoittaja ja ohjaaja Malmösta. Hänen esikoisohjauksella Mansikkamaalla (Jordgubbslandet) oli ensi-ilta kesällä 2017 ja se sai loistavat arvostelut ruotsalaiselta lehdistöltä. Elokuva valittiin myös Karlovy Varyn elokuvajuhlille osana Variety Critics Choice-osiota. Ericssonin ensimmäinen pitkä elokuva, dokumentti The Sarnos – A Life in Dirty Movies, sai kansainvälisen ensi-iltansa Lontoon elokuvajuhlilla ja se julkaistiin Yhdysvalloissa syksyllä 2014. Elokuva on myyty amerikkalaiselle Netflixille ja Showtimelle. Ericsson on myös luonut ja ollut pääkäsikirjoittaja suosituille komediasarjoille Starke man ja Matkalla taivaaseen (Halvvägs till himlen). Hän työskentelee myös dramaturgina ja on viimeksi ollut mukana kehittämässä käsikirjoitusta Hannes Holmin Oscar-ehdokas-elokuvaan Mies, joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove).

Bergman on vähän kuin Astrid Lindgren, suuri kulttuuripersoonallisuus, joka on aina ollut olemassa. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Wiktor Ericsson tulee muun muassa puhumaan siitä, että Bergman oli oikeastaan suuri humoristi ja taitava kauhuelokuvaohjaaja. Ja siitä, kuinka Bergmanilla oli sunnuntaisin puhelinaika, jolloin ystävät ja tuttavat saivat soittaa hänelle.


 

Illan elokuva on Mansikkamaa (Ruotsi 2017)
Ohjaus: Wiktor Ericsson

Ilmoittaudu elokuvaan erikseen täältä.


Ilmoittaudu Kuukauden Bergmaniin alla olevasta linkistä. Tervetuloa!