Månadens Bergman

Hanaholmen, Esbo

|
5.3.2018 16:30 - 17:30

Månadens nordiska film på Hanaholmen inleds med Månadens Bergman kl. 16.30. Anmäl dig till diskussionen via länken nedan.

Månadens Bergman är diskussionstillfällen om Bergman med Bergman-kännare närvarande eller med personer som inspirerats av Bergman i sitt skapande. Samtalen leds av kulturredaktörerna Johanna Grönqvist och Silja Sahlgren.


Månadens gäst Wiktor Ericsson.
Samtalet leds av Johanna Grönqvist.

Wiktor Ericsson är en svensk manusförfattare och regissör bosatt i Malmö. Hans spelfilmsdebut JORDGUBBSLANDET hade biopremiär sommaren 2017 och möttes av lysande recensioner i svensk press. Den valdes även ut att visas på Karlovy Vary International Film Festival som en del av Variety Critics Choice sektionen. Ericssons långfilmsdebut, dokumentären THE SARNOS – A LIFE IN DIRTY MOVIES, hade internationell premiär på The London Film Festival och släpptes på bio i USA hösten 2014. Filmen har sålts till amerikanska Netflix och Showtime. Ericsson har även skapat och varit huvudförfattare för de populära komediserierna STARKE MAN och HALVVÄGS TILL HIMLEN. Han arbetar även som dramaturg, mest nyligen var han med och utvecklade manuset till Hannes Holms Oscarsnominerade långfilm EN MAN SOM HETER OVE.

Bergman är lite som Astrid Lindgren, en stor kulturpersonlighet som alltid funnits där. Regissören och manusförfattaren Wiktor Ericsson kommer bland annat att prata om hur Bergman egentligen var en stor humorist och en mycket skicklig skräckfilmsregissör. Och hur Bergman om söndagarna hade telefontid då vänner och bekanta kunde ringa upp.


 

Kvällens film är Jordgubbslandet (Sverige 2017)
Regi: Wiktor Ericsson

Anmäl dig skilt till filmen här.


Anmäl dig till Månadens Bergman via länken nedan. Välkommen!