Den biologiska mångfalden och våra osynliga hjältar

Suomen Tukholman-instituutti, Snickarbacken 4, Tukholma, Ruotsi

|
29.8.2023

Tervetuloa mielenkiintoiseen seminaariin Suomen Tukholman-instituuttiin!

Biologisk mångfald – samtal och cellosvit av Kaija Saariaho

Tid: Tisdagen den 29 augusti 2023 kl. 16.00–17.30 (svensk tid)
Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Språk: Svenska

Varmt välkomna till ett samtal om biologisk mångfald, med fokus på företagens roll i arbetet för att bevara vårt ekosystem, samt en efterföljande hyllning till minnet av en av Finlands främsta kompositörer, Kaija Saariaho.

Variationen av alla levande varelser på vår planet, den biologiska mångfalden, minskar med en alarmerande fart, främst på grund av mänsklig aktivitet. Ekosystemets miljontals okända hjältar spelar mycket viktiga roller för planetens välmående och mänsklighetens överlevnad är helt beroende av dem. I samband med Östersjöfestivalen vill vi diskutera vad som egentligen krävs för att också kommande generationer ska ha ekosystem i balans. Vi kommer att får lära oss bland annat mer om företagens roll i arbetet för bevarandet av biologisk mångfald. Vilka hinder och möjligheter har företagssektorn i arbetet och räcker det att tackla de konkreta orsakerna, som förändrad markanvändning, nedsmutsning och klimatförändringar?

Vi kommer även få ta del av cellosviten Sept Papillons av den finländska tonsättaren Kaija Saariaho som gick bort i juni i år. För musiken står cellisten Jakob Koranyi och verket kommer även att tolkas av dansaren Virpi Pahkinen.

I samtalet deltar:

Tim Forslund, Natur och ekonomi, Sitra
Elin Weyler, Avdelningen för miljö, Formas
Johan Grön, COO, Lamor Corporation

Samtalet modereras av Vide Richter, UN Global Compact Sweden

Hanaholmen arrangerar evenemanget i samarbete med Finlandsinstitutet och Östersjöfestivalen.

Varmt välkommen!