Finland, Sverige och Nato

Online

|
7.4.2022 18:30 - 19:30

Tervetuloa ruotsinkieliseen webinaarin!

Finland och Sverige är traditionellt alliansfria länder med ett nära säkerhetspolitiskt och militärt samarbete. Efter Rysslands invasion av Ukraina har Nato-medlemskap hamnat högst upp på den politiska agendan. Vilka är de viktigaste frågorna inom säkerhetspolitisk forskning i våra länder just nu? Vad säger forskningen om de säkerhetspolitiska, militära och ekonomiska följderna av ett eventuellt Nato-medlemskap?

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har forskare med säkerhetspolitisk expertis synts flitigare än vanligt i TV-rutor och andra medier. Det här samtalet syftar till att popularisera aktuell forskning om säkerhetspolitik i Finland och Sverige och du som tittar är välkommen att ställa dina frågor till deltagarna!

MEDVERKANDE

Malena Britz, docent i statsvetenskap, prorektor och forskningschef, Försvarshögskolan i Sverige
Mikael Wigell, docent i internationell politisk ekonomi och forskningsdirektör, Utrikespolitiska institutet i Finland

MODERATOR

Emelie Weski, kommunikationsstrateg och policyrådgivare. Styrelseledamot i Folk och Försvar.

Samtalet sänds via Zoom och är gratis och öppet för alla, men du måste anmäla via länken här i evenemanget för att kunna titta. När du har anmält dig får du en länk till sändningen via e-post strax innan den börjar. Du kan anmäla dig ända fram till att sändningen börjar.

Språk: svenska, frågor och kommentarer kan också ställas på finska och engelska.

Samtalet arrangeras av Hanaholmen – Kulturcentrum för Sverige och Finland, Folkuniversitetet i Sverige och Fritt Bildningsarbete rf i Finland.

Tilläggsinformation: Projektchef Janne Wikström, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi