Hanalys 2024

Hanasaari, Espoo

|
26.3.2024 09:00 - 14:00

Kutsuvieraille.


Suomi, Ruotsi ja Ukraina laajentuneessa EU:ssa

Tiistai 26. maaliskuuta 2024 klo 9–14 (Suomen aikaa)

Tapahtumaa isännöivät ulkoministerit Elina Valtonen ja Tobias Billström 

Ohjelma lähetetään suorana verkossa! 

Venäjän laiton invaasio Ukrainaan on aiheuttanut Pohjoismaille merkittäviä seurauksia, kuten turvallisuuspoliittisen paradigman muutoksen Suomessa ja Ruotsissa. Ukrainan kyky puolustaa itsenäisyyttään ja alueellista koskemattomuuttaan Venäjän täysmittaista invaasiota vastaan on myös suoraan vaikuttanut Suomen, Ruotsin, Pohjoismaiden ja muiden Euroopan maiden turvallisuuteen.  Maamme ovat, kuten muukin länsimaailma, mobilisoineet laajaa sotilaallista ja siviiliapua Ukrainalle, mutta tarve jatkuvalle ja pitkäaikaiselle tuelle on suuri.

Nopeasti kasvavat geopoliittiset jännitteet ovat tehneet EU:n laajentumisesta lähialueille entistäkin ajankohtaisemman. Eurooppa-neuvosto teki joulukuussa 2023 päätöksen siitä, että EU aloittaa jäsenyysneuvottelut Ukrainan kanssa.

Mitä Suomi ja Ruotsi voivat tehdä yhdessä tukeakseen Ukrainaa matkalla kohti EU:ta? Miten tuleva ukrainalainen EU-jäsenyys tulee vaikuttamaan EU:n yhtenäisyyteen ja turvallisuuteen? Miltä EU:n ja lähialueemme pitkän aikavälin ulko- ja turvallisuuspoliittinen kehitys näyttää?

Katso ohjelma englanniksi täältä

Hanalys on kutsuvieraille,  mutta voit myös seurata keskustelua suorana verkossa täällä.

Kieli: suomi, ruotsi, englanti simultaanitulkkauksella.

Kutsuvieraille. Pidätkö ohjelmaa ammattisi kannalta merkityksellisenä? Lisätietoa osallistumisesta saa osoitteesta tina.raiha(at)hanaholmen.fi.