Kulttuuriministereiden dialogi

Hanasaari, Espoo

|
14.2.2024 13:00 - 13:45

Tervetuloa!

Kulttuuri on vahvin puolustuksemme

Keskiviikkona 14.2.2024 klo 13.00 – 13.45 (Suomen aikaa)

Kulttuuriministerit Parisa Liljestrand ja Sari Multala keskustelevat yhteiskunnallisesta resilienssistä ja kulttuurin roolista kriisinsietokykymme perustana kriisitilanteessa.

Häikäilemätön hyökkäyssota on jatkunut Ukrainassa lähes kaksi vuotta. Kun Ukrainan kulttuurikeskuksen johtajaa haastateltiin pian Venäjän tekemän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen, hän totesi, ettei ukrainalainen kulttuuri koskaan kuole.

Kulttuuri vahvistaa yhteiskunnan henkistä kriisinkestävyyttä. Kulttuuri on myös sideaine, joka yhdistää niin yksilöitä kuin maita. Tämän yhteenkuuluvuuden kautta opimme tuntemaan toisemme ja rakennamme luottamusta, menestyvien ja toimivien yhteiskuntien tärkeintä ainesosaa.

Kulttuurilla on suuri merkitys yhteiskunnalliselle kriisinsietokyvylle ja siksi on erityisen tärkeää huomioida kulttuurialan varautuminen kriisitilanteisiin ja viime kädessä sotiin – erityisesti kulttuuriperinnön näkökulmasta. Onko kulttuurialalla varauduttu poikkeusoloihin riittävästi, ja miten Ruotsi ja Suomi voivat vahvistaa toisiaan tässä työssä?

Hanasaaren tavoitteena on tiivistää poliittista dialogia Ruotsin ja Suomen välillä järjestämällä poliitikkojen julkisia keskusteluja. Suuntaamme katseen tulevaisuuteen ja etsimme yhdessä ratkaisuja monimutkaisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Kevään 2024 aikana tarkastelemme kulttuuria ja resilienssiä erilaisista näkökulmista keskustelujen ja seminaarien kautta.

Kieli: Ruotsi. Kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.

Keskustelun järjestää Hanasaari yhteistyössä Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston kanssa.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen 12.2.2024 mennessä alla olevasta linkistä.

Keskustelu lähetetään myös digitaalisena Hanasaaren Youtube-kanavalla.

Tervetuloa!