Luovuuden lauantai: Sapluunamaalaus

Hanasaari, Espoo

|
29.2.2020 10:00 - 15:00

Luento, lounas ja työpaja suomeksi

10.00-10:45 Galleri Hanaholmen
Näyttelyn esittely: Karin & Carl Larsson Kodin lämpö  –  Svenskt mys
Näyttelyn kuraattori, taidehistorioitsija Nina Zilliacus esittelee Karin ja Carl Larssonin taiteilijoina ja luo katsauksen Lassonien kodin sisustuperiaatteisiin Lilla Hyttnäsissä Sundbornissa.

Näyttely on kunnianosoitus legendaariselle ruotsalaiselle kuvataiteilijalle Carl Larssonille ja tämän vaimolle, muotoilija Karin Larssonille. Se esittelee mm. Carl Larssonin alkuperäisteoksen sekä yksityiskohtia perheen kodista Sundbornista, jonka rohkea sisustus oli Karin Larlssonin käsialaa.

10. 45-15.00 Työpaja: Sapluunamaalausta Carl ja Karin Larssonin tyyliin (sis. lounastauko 11.30-12.30 ja iltapäiväkahvi), tila: Tetra

Työpaja soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneillekin harrastajille. Tutustumme sapluunamaalauksen mahdollisuuksiin ja tekniikoihin, tavoitteena on oppia käyttämään sapluunatekniikkaa koristelussa ja sisustuksessa. Työpajassa käydään läpi maalaustekniikka, opitaan leikkaamaan sapluunoita ja suunnitellaan niiden käyttöä esineiden ja tilojen koristemaalauksessa. Työpajan jälkeen osallistujat saavat mukaansa omat työnsä, sapluunamateriaalit ja ideoita omaan työskentelyyn. Työpajassa saat yksilöllistä ohjausta pienryhmässä.

Opettaja: Sinikka Siekkeli (sinikanpuujamuu.fi)
Sinikka Siekkeli on koristemaalari, huonekalupuuseppä ja toiminut yrittämisen ohella pitkään koristemaalauskurssien opettajana. Hän tuntee laajasti koristemaalauksen historian, väriopin sekä niiden monipuoliset mahdollisuudet sisustuksessa. Sinikan innostava tyyli rohkaisee kokeilemaan uutta.

Osallistumismaksu 98 € sisältäen näyttelyn esittelyn, työpajan, materiaalit, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Rajoitettu määrä paikkoja, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään 13.2.2020 alla olevasta linkistä tai tästä.

Lisätietoja: ohjelmakoordinaattori Tyra Therman, tyra.therman(at)hanaholmen.fi