Nubben 100 -seminaari

Hanasaari, Espoo

|
31.10.2023 13:00 - 17:00

Save the date!

Abstraktin taiteen uranuurtajan Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin syntymästä tulee vuonna 2024 kuluneeksi 100 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Hanasaari, Ruotsalais-suomalainen kulttuurirahasto ja Pro Artibus -säätiö järjestävät seminaarin, jossa kansainväliset asiantuntijat tarkastelevat Nubbenia ja tämän taidetta eri näkökulmista. 

Seminaarin puhujat 

  • Håkan Nilsson, taiteentutkimuksen professori Tukholman alueella toimivassa Södertörnin korkeakoulussa. Hänen tutkimusalaansa ovat julkinen taide, rakennettu ympäristö ja modernismi.
  • Johan Sjöström, Göteborgin taidemuseon näyttelyintendentti, jota kiinnostavat erityisesti yhteiskunnalliset ja postkoloniaaliset teemat sekä sukupuoleen, identiteettiin ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset.
  • Tutta Palin, taidehistorian professori Turun yliopistossa. Palin on Suomen 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taiteen asiantuntija, jota kiinnostaa muun muassa abstraktin ja esittävän suhde modernissa taiteessa. 

Seminaarin moderaattorina toimii FT Juha-Heikki Tihinen, ja seminaarin kieli on ruotsi.  

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Ruotsalais-suomalainen kulttuurirahasto sekä Pro Artibus -säätiö.   

Ohjelma päivittyy – varaa aika kalenteristasi jo nyt!

Näyttely: Nubben 100 – Lars-Gunnar Nordström, Robin Lindqvist, Jarkko Räsänen