Vad händer med (detalj)handeln?

Zoom

|
9.6.2020 15:00 - 16:00

Tervetuloa osallistumaan ajankohtaiseen webinaariin (ruotsiksi)!

Finland och Sverige i coronakrisen

Hanaholmen inbjuder till en serie aktuella rundabordssamtal som berör såväl coronakrisens hantering som strategier för att komma ut ur krisen och få samhällena igång på nytt i Sverige och Finland.

Redan nu står det klart att vi efter krisen på många områden kommer att se förändringar. Hur bestående de blir återstår att se. I det nya läget finns det ett ökat behov av dialog, erfarenhetsutbyte och analys.

I samtalsserien kommer vi att genom företrädare för olika branscher att få insyn i vad krisen inneburit för dem. Vi kommer att reflektera över vad som har förändrats och vad som blir bestående förändringar. Vi ställer också frågan hur Finland och Sverige kan gå stärkta ur den här exceptionella globala krisen och hur vi genom att agera samordnat kan vara starkare såväl ekonomiskt och socialt som politiskt och miljömässigt.


Del 3: Vad händer med (detalj)handeln?

Tid: Tisdag 9 juni 2020 kl. 15.00-16.00

Plats: Zoom. Länk sänds åt alla som anmält sig per e-post.

 

Webbinarium: butiker utvecklar utbudet på nätet i racerfart samtidigt som köpcentren gapar tomma. Är detta det nya normala?

Per Ljungberg, VD vid Svensk Digitalhandel möter styrelseproffset Ann Wahlroos Jaakkola och Stockmanns VD Jari Latvanen för ett webbinarium om hur framtiden ser ut för handeln i Finland och Sverige.

Besöksnäringen, hotell, restauranger och nöjesarrangörer fick ta den första smällen i corona-krisen. Statistiken visar att detaljhandeln nu står i tur. Vilka aktörer klarar av omställningen och vem har en chans att konkurrera med de stora e-handelsjättarna?

Krisen kan också skapa positiv förändring. Kommer konsumenterna att värna extra om det lokalproducerade framöver för att säkerställa att det finns lokala företag som producerar livsmedel och andra varor och som finns där när nästa kris kommer?

Samtalet, som äger rum på Zoom, är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan.

Moderator: Torsten Fagerholm, ledarskribent vid Hufvudstadsbladet.

 

Samtalet markerar Hanaholmens återöppning den 1 juni. Serien fortsätter med samtal som fokuserar på framtidens undervisning samt coronakrisens verkningar på konst- och kultursektorn.

En Zoom-länk sänds några timmar innan samtalet till alla anmälda.