Hanasaari mukana Folk och kultur 2021 -tapahtumassa

Online

|
10 - 12.2.2021

Hanasaari järjestää kolme ohjelmanumeroa Folk och kultur-tapahtumassa verkossa.

Ruotsin merkittävin kulttuuripoliittinen tapahtuma, Folk och Kultur, järjestetään 10.–12.2.2021 kokonaan verkossa. Digitaalisen formaatin ansiosta voit tutustua Ruotsin kulttuurikenttään ja verkottua sen toimijoiden kanssa omalta työpisteeltäsi. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Folk och Kulturin ohjelman teemoja ovat osallisuus, tulevaisuus, pohjoismainen näkökulma, kestävä kehitys, demokratia, inspiraatio, lapset ja nuoret, digitalisaatio ja kulttuuriperintö. Luo käyttäjätili ja tutustu Folk och Kulturin ohjelmatarjontaan täällä.

Hanasaari järjestää Folk och Kulturissa seuraavat kolme tapahtumaa:

Kulttuuria reseptillä

Millaisia vaikutuksia taide- ja kulttuuritoiminnalla on hyvinvointiin? Yksinäisyydestä, lievistä mielenterveysongelmista ja kroonisista kivuista kärsiviä voidaan ohjata kulttuurireseptillä ryhmämuotoiseen taide- ja kulttuuritoimintaan. Kulttuurireseptin vaikuttavuudesta on saatu hyviä kokemuksia mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Iso-Britanniassa. Sen on todettu esimerkiksi vähentäneen lääkärikäyntejä.

Ruotsinkielisessä webinaarissa kerrotaan, miten Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa on otettu käyttöön kulttuurilähetetoimintaa, mitä tutkimuksen valossa tiedetään aiheesta sekä millaisia kokemuksia kulttuuriresepteistä on saatu.

Järjestäjät: Hanasaari ja Taikusydän

Taidetta ja historiaa 3D-tekniikalla

Videon lähtökohta on Kaarina Kaikkosen ulkotaideteos Eteneminen (2009), jossa metalliset takit kiipeävät merestä maalle graniittilohkareita pitkin. Taideteos sijaitsee ulkotilassa Espoon Hanasaaressa, ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Taidepuistossa. Se muistuttaa vuodesta 1809, jolloin Suomen ja Ruotsin historia yhtenä valtiona päättyi ja naapuruussuhde alkoi. Kaikkosen dynaaminen taideteos inspiroi 3D-taiteilija Matilda Heilalaa, joka työskenteli kesällä 2019 Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutissa (MeMo). Heilala on luonut animoidun 3D-mallin, joka näyttää yhden takeista liikkeessä.

Järjestäjät: Hanasaari ja Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti (MeMo)

Musiikin harrastajat ja ammattilaiset

Voiko soitosta erottaa ammattimuusikon harrastelijasta? Miten rajat asettuvat ja miksi? Miten edistetään yhteistyötä musiikkia huvikseen harrastavien ja siitä elantonsa saavien kesken? Aiheesta keskustelevat Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén, Pohjoismaisen kansanopiston laulunopetuksen päällikkö Maud Lindström ja puhallinorkesteri Närpes skolmusikkårin johtaja Benny Ojala. Ruotsinkielistä keskustelua johtaa Henrik Huldén.

Järjestäjä: Hanasaari