Kirjanvaihtoviikko Hanasaaressa

Hanasaari, Espoo

|
28.8 - 4.9.2023

Itämeripäivä Hanasaaressa

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Jokainen meistä voi toimia Itämeren pelastajan tavoin! Voimme auttaa Itämerta esimerkiksi arkisten kulutusvalintojen kautta ja tavaroiden lainaaminen ja korjaaminen uuden ostamisen sijasta on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Hanasaari juhlii Itämeripäivää koko viikon ajan kannustamalla vierailijoitamme tekemään kestäviä valintoja jokapäiväisessä elämässään. Siksi pystytämme Hanasaareen vaihtokirjahyllyn, josta voit löytää uutta inspiroivaa luettavaa, mutta myös tuoda omat kirjasi vaihtoon!

Voit viettää ihanan Itämerihetken uuden kirjasi parissa ja ehkä myös nauttia Hanasaaren Itämeriystävällisestä ruoasta, jossa pääosassa ovat kauden vihannekset ja Hanasaaren oman kalastajan lähialueen vesistöstä nostamat kalat.

Voit tuoda ja noutaa kirjoja vaihtohyllystä ajalla 28.8.–4.9.2023.

Psst, itse Itämeripäivänä 31. elokuuta klo 18:00 pulahdamme Hanasaaren laiturilta Itämereen – tervetuloa mukaan pulahtamaan!

Lue lisää Itämeripäivästä tästä.

Hanasaaressa juhlitaan Itämerta ympäri vuoden ja olemme sitoutuneet tekemään töitä kestävämmän arjen puolesta, mikä näkyy päivittäisessä toiminnassamme. Hanasaarelle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti, joka kertoo sitoutumisesta ympäristötyöhön sekä pyrkimyksestä ympäristövaikutusten jatkuvaan vähentämiseen. Ekokompassin vaatimukset koskevat mm. energian ja veden kulutusta, jätehuoltoa, vastuullisia hankintoja sekä kemikaalien käyttöä.

Voit lukea lisää Ekokompassista täältä.

Lisätietoja:
Ohjelmakoordinaattori Tyra Therman, tyra.therman(at)hanaholmen.fi
Ohjelmakoordinaattori Ella Turta, ella.turta(at)hanaholmen.fi