Keskustelu ulkoministeri Elina Valtosen kanssa

Hanasaari, Espoo

|
8.4.2024 16:30 - 17:30

Tervetuloa ajankohtaiseen tapahtumaan!

Suomen ja Pohjoismaiden rooli EU:ssa, Natossa ja YK:ssa

Uutta ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa valmistellaan parhaillaan. Miten turvatataan yhtäältä uudistamisen ja toisaalta jatkuvuuden tasapaino? EU on edelleen tärkein ulkopolitiikan viitekehyksemme. Miten meidän tulisi toimia, jos erimielisyydet vahvistuvat sekä EU:ssa että Naton sisällä? Miten tuki Ukrainalle voidaan turvata ja vahvistaa? Kuinka voidaan aikaansaada Ukrainaan rauha, joka ei myöhemmin johda Venäjän uuteen hyökkäykseen?

Suomi tähtää YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyteen ja toimii Etyjin puheenjohtajana vuonna 2025. Onko maallamme tai Pohjoismailla yhdessä ratkaisua sääntöperustaisen maailmanjärjestyksen puolustamiseen? Miten voimme ehkäistä jatkuvasti lisääntyvää epäjärjestystä maailmalla ja Euroopassa?

Ulkoministeri jakaa näkemyksensä näistä vaikeista kysymyksistä, Suomen roolista erillisenä toimijana ja yhteistyössä muiden Pohjoismaiden kanssa. Kuinka tärkeäksi pohjoismainen yhteistyö nousee, kun globaali maailmanjärjestys horjuu?

Keskustelun moderoi suurlähettiläs Peter Stenlund, NUPS:n varapuheenjohtaja.

Kieli: ruotsi. Kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.

Tilaisuuden järjestävät Hanasaari ja Nya Utrikespolitiska Samfundet NUPS yhteistyössä Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston kanssa.

Keskustelut jatkuvat tilaisuuden jälkeen Hanasaaren viinibarissa.
Tervetuloa!

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen viimeistään 7.4.2024 alla olevasta linkistä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Tina Räihä, tina.raiha(at)hanaholmen.fi