Kirjaseikkailu lapsille

Hanasaari, Espoo

|
6.10.2018 11:00 - 14:00

Pohjolan Yöt -festivaalin yhteydessä Hanasaaressa järjestetään 6. lukukuuta kirjaseikkailu koko perheelle alle kouluikäisestä esiteiniin. Vapaa pääsy.

Poimintoja ohjelmasta:

  • Lukutempaus Koivusaaren metroasemalla ja runobussi Koivusaaresta Hanasaareen (Shuttlebussikuljetus).
  • Hanasaaressa lastentietokirjailija Iiris Kalliola kutsuu lapsiperheet tutkimusmatkalle Hanasaaren luonnontilaiseen ympäristöön, saaristoluontoon keskellä pääkaupunkiseutua. Kovan sateen sattuessa kokoonnumme Hanasaaren Pohjoismaisessa lukunurkkauksessa, missä tutustumme lasten luontokirjoihin ja juttelemme tietokirjailija Iiris Kalliolan kanssa hänen teoksistaan ja työstään.
  • Lukunurkkauksessa esiintyvät ruotsalaiset lastenkirjailijat ja kuvittajat Johan Unenge ja Måns Gahrton, jotka kutsuvat kaikki mukaan piirros- ja lukushowhun klo 12.30. Heitä et usein näe Suomessa! Suomessa heidät tunnetaan erityisesti Eva ja Adam -sekä Hotelli Kultainen Mysteeri -kirjoistaan.
  • Lukunurkkauksessa voi tavata myös islantilaisen lastenkirjailija Gerdur Kristnyn, ruotsinsuomalaisen sanataiteilija Solja Kravun ja muita päivän esiintyjiä.
  • Teater Tapir ja ruotsinkielinen runovarietee Röjsfasoner
  • Lastenkirjastonhoitajat Cecilia Eriksson ja Mikaela Wickström lukevat lasten kanssa kirjoja suomeksi ja ruotsiksi. Lukunurkkauksesta voi myös lainata kirjoja kotiin, kannattaa ottaa Helmet-kirjastojen kirjastokortti mukaan!
  • Kirjailija Raili Mikkanen on paikalla kertomassa majakoista ja merestä sekä lukemassa niihin liittyviä lastenkirjojaan. Raili Mikkanen tunnetaan myös Histamiini-sarjastaan. Onko Histamiini ollut merillä? Tule ja ota selvää!
  • Kirjaseikkailulla kirjoihin sukelletaan myös baletin kautta! Hanasaaren suuressa auditoriossa nähdään klo 11.00 Keijukaisten tanssi, otos Elsa Beskowin Tonttulan lapset -satuun perustuvasta ruotsinkielisestä oopperasta Tomtebobarnen, jonka kantaesitys nähdään Savoy-teatterissa 30.11.2018! Luvassa on taianomainen ja satumainen maistiainen tästä ruotsalaisesta satuklassikosta, tervetuloa!

Valokuvat: Bonnier (Stefan Tell), Teater Tapir, Opera Tellus

Kuka muu vierailee Hanasaaressa 6. lukukuuta? Kyllä vain, itse Muumipeikko!

© Moomin Characters™ 

Näiden lisäksi:

  • Tunnetko jo Nauvo-nallen? Kirjailija Henrika Andersson ja kuvittaja Linda Bondestam kutsuvat kaikki lapset mukaan Nauvo-nallen vetämälle, noin tunnin pituiselle kirjaseikkailulle. Seikkailun päätteeksi lapset tekevät oman pienen kirjan, jonka saa viedä kotiin.
  • Rap-artisti Jesse Piisinen tuo Hanasaareen Andu Räppäri -hahmonsa, joka esiintyy ja tekee lasten kanssa oman räpin. Seuraa musiikkia ja hyvää meininkiä.

…ja paljon muuta. Lämpimästi tervetuloa Hanasaareen.

Lataa koko päivän ohjelma

Ps. Hanasaaren ravintola Johanneksessa on tarjolla koko päivän klo 11–14 lapsiperheiden pohjoismainen lounasbuffet, jota maustavat pöytien pienet runot ja lorut.

Valokuvat: © Moomin Characters™, Förlaget ja Bonnierförlagen (Stefan Tell).