Barnboksdag på Hanaholmen

Hanaholmen, Esbo

|
6.10.2018 11:00 - 14:00

Välkommen till Hanaholmen på ett litterärt äventyr för barn! Gratis inträde.

I samband med Nordiska Nätter-festivalen utlovas en glad och spännande barnboksdag på Hanaholmen den 6 oktober 2018 kl. 11-14.

Plock ur programmet:

  • Högläsning på Björkholmens metro-station och poesibuss som går i skytteltrafik mellan Björkholmen och Hanaholmen
  • Upptäcktsfärd i den omkringliggande skärgårdsmiljön med författaren Iiris Kalliola (Ifall det ösregnar samlas vi i Hanaholmens nordiska läshörna där Kalliola berättar om sitt arbete och sina verk).
  • De svenska barnboksförfattarna Johan Unenge och Måns Gahrton inbjuder till rit-, och läs-show. I Finland är Unenge och Gahrton främst kända för sina Eva och Adam-serier samt för böckerna om Hotell Gyllene Knorren.
  • Röjsfasoner med Teater Tapir – en hejdlös diktvarieté
  • Den isländska barnboksförfattaren Gerður Kristný och den sverigefinländska ordkonstnären Solja Krapu.
  • Bibliotekarierna Cecilia Eriksson och Mikaela Wickström läser finska och svenska böcker tillsammans med barnen (man kan låna hem böcker, så ta med Helmet-kortet).
  • Författaren Raili Mikkanen berättar om fyrar och läser ur sina böcker. Mikkanen är också känd för sina böcker om Histamin-hästen. Har hästen varit till sjöss? Kom och ta reda på!
  • Ingen barnboksdag utan opera! I Hanaholmens auditorium utlovas kl. 11 en trollbindande förhandsvisning av fantasioperan Tomtebobarnen, som är baserad på Elsa Beskows bok med samma namn. Tomtebobarnen uruppförs på Savoy-teatern den 30 november 2018.

© Moomin Characters™ 

Vem annan besöker Hanaholmen under läsdagen? Jo, Mumin förstås! I mötesrummet Tändsticka finns en hel Muminavdelning, där man kan stifta bekantskap med Förlagets Mumin-nyheter. Här kan man läsa själv, lyssna på författare som läser ur sina böcker och uppleva barnlitteratur med alla sinnen.

Det finns en möjlighet att köpa de bästa böckerna hem också: Rosebuds pop-up barnboksbutik tar emot alla i nedre hallen. Där kan man också krama den lilla Mullvaden.

Dessutom:

  • Känner du Nagu-Nalle? Författaren Henrika Andersson och illustratören Linda Bondestam bjuder in alla barn till en timmes långt bokäventyr, lett av Nagu-nalle. I slutet av timmen ges barnen en möjlighet att skriva egna böcker, som de får ta med sig hem.
  • Rap-artisten Jesse Piisinen uppträder som Andu Räppäri och skapar musik med barnen

…och mycket mera. Varmt välkommen till Hanaholmen!

Läs hela programmet här

Ps. Hanaholmens restaurang Johannes serverar barnvänlig lunch-buffé med nordiska smaker och poetisk borddukning under hela evenemanget kl. 11-14.

Foto: © Moomin Characters™, Förlaget, Bonnierförlagen (Stefan Tell), Teater Tapir och Opera Tellus