Krister Wahlbäckin elämäntyö – Suomen-kysymys Ruotsin politiikassa

Online

|
2.12.2020 15:00 - 15:45

Tervetuloa ajankohtaiseen webinaariin!

Keskiviikkona 2.12.2020 klo 15 (Suomen aikaa) / klo 14 (Ruotsin aikaa)

Valtiotieteilijä, historioitsija ja diplomaatti Krister Wahlbäckiä (1937-2013) on kuvattu toisen maailmansodan jälkeisen Suomen ulkopolitiikan merkittävimpänä tuntijana, ja hänet tunnettiin Ruotsin turvallisuuspolitiikan ja historian voimahenkilönä kolmen vuosikymmenen ajan.

Suomessa Krister Wahlbäck ja hänen elämäntyönsä nauttivat suurta kunnioitusta ja poikkeuksellista arvostusta. Suomen-kysymys oli keskeinen tekijä hänen urallaan sekä diplomaattina että tutkijana. Tämä työ huipentui vuonna 2011 ruotsinkielisenä ilmestyneeseen teokseen Jättiläisen henkäys. Suomen-kysymys Ruotsin politiikassa 1809-2009. Kirja sisälsi Wahlbäckin kokonaiskuvauksen Ruotsin ja Suomen välisten suhteiden kehityksestä Venäjän ja Neuvostoliiton varjossa. Teos on nyt vihdoin julkaistu suomenkielisenä käännöksenä.

Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt keskustelee professori Henrik Meinanderin kanssa Krister Wahlbäckin merkityksestä Ruotsin ja Suomen suhteille ja siitä, miten maantiede heijastuu maiden nykypolitiikassa. Keskustelua moderoi  osastopäällikkö Maimo Henriksson Suomen ulkoministeriöstä.

Tervetuloa!

Kieli: Ruotsi. Kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.
Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittautuminen viimeistään 1.12. klo 23.00 (Suomen aikaa)/klo 22.00 (Ruotsin aikaa) alla olevasta linkistä: