Kuukauden pohjoismainen elokuva: Maya Nilo (Laura)

Hanasaari, Espoo

|
6.3.2023 18:00 - 19:42

Tervetuloa! Näytöksen liput voi varata tältä sivulta 6.2.2023 klo 9.00 alkaen.


Maya Nilo (Laura)

Ohjaus: Lovisa Sirén, Ruotsi (2022), 102 min, K16
Kieli: ruotsi, englanti, tekstitetty englanniksi

Maya on räväkkä muusikko, joka hakkaa päätänsä seinään, kunnes kadulla huutelevat miehet jättävät rauhaan. Mayan sisko Nilo on säntillinen feministinen kirjoittaja, joka vakuuttelee itselleen olevansa rento. Nilon 13-vuotias tytär Laura on kyllästynyt vanhempiensa valheisiin ja ihastunut internetissä tapaamaansa saksalaiseen poikaan. Mutta mitä tapahtuu, kun kaksi toisistaan erilleen kasvanutta siskoa ja teini-ikäinen tytär sullotaan yhteen Volvo 965:een?

Alkaa road trip läpi Euroopan Ruotsista Portugaliin. Reitin päässä odottaa sisarusten äiti, joka on hiljattain kertonut Mayalle sairastavansa syöpää. Äidin kanssa Portugalissa asuu myös Mayan lapsi Sami, jonka huoltajaksi Maya tahtoisi taas ryhtyä.

Tuhkholmalaisen Lovisa Sirénin esikoispitkä on ihastuttava ja raastavan rehellinen kuvaus perhesuhteiden hankaluudesta sekä naiseuden itsemäärittelystä ja naisten välisistä suhteista. Ohjaaja on kertonut tahtoneensa tarkastella naisia ja lapsia tiloissa vailla miesten läsnäoloa. Kyynelten ja monimutkaisten tunteiden lisäksi elokuva on täynnä naurua ja vapauttavia kokemuksia. Tunteidentäyteistä taivalta auton matkustamossa siivittää erinomainen soundtrack.

Teksti: Janina Ketola (Rakkautta ja Anarkiaa)

Tervetuloa!

Elokuva näytetään yhteistyössä Svenska nu-verkoston, Walhallan ja Rakkautta ja Anarkiaa-festivaalin kanssa.

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Tyra Therman, tyra.therman(at)hanaholmen.fi


Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia Hanasaaren aulan viinibaarissa ennen tai jälkeen elokuvanäytöksen aina klo 24 asti!

Tervetuloa pohjoismaisten makujen äärelle!