Lars Lerin

Hanasaari, Espoo

|
24.5 - 25.8.2019

Galleria on avoinna päivittäin klo 10-20, vapaa pääsy.

Lars Lerin on Pohjoismaiden merkittävimpiä akvarellitaiteilijoita, joka luo pigmentistä ja vedestä tiheätunnelmaisia kuvia. Aiheet vaihtelevat pohjoisen luonnosta ja eläimistä hylättyihin rakennuksiin ja Syyrian sodan runtelemiin kaupunkinäkymiin. Tunnusomaista on, että aihe ja tekniikka tuntuvat sulautuvan yhteen.

Lars Leriniä pidetään tätä nykyä Ruotsin rakastetuimpana taiteilijana, jonka näyttelyn Liljevalchsin taidehallissa näki ennätykselliset 190 000 kävijää.

”Lars Lerin on akvarellimaalauksen mestari. Hän on niin taitava, että voi puhua taianomaisuudesta. Lars Lerinillä on käsittämätön kyky vangita tunnelmia, utuisen pehmeitä rakennuksia ja maisemia. Hän luo pigmentistä ja vedestä tarkkoja kuvauksia elämästä Ruotsin maaseudulla, kaukana suurkaupungeista”, kertoo Liljevalchsin taidehallin johtaja Mårten Castenfors.

Castenfors vertaa Leriniä viime vuosisadan vaihteen suuriin ruotsalaistaiteilijoihin Carl Larssoniin ja Anders Zorniin.

”Heidän laillaan Lars on teknisesti taitava, mutta hänellä on myös eksistentiaalinen pohja, ajastamme kertova perussyke”, Castenfors sanoo.

Lerinin suosio Ruotsissa pohjautuu osaksi hänen persoonallisuuteensa, jota Castenfors kuvailee ujoksi, lämpimäksi ja hauskaksi. Lerin on myös kirjoittanut useita kirjoja ja ollut mukana pidetyissä SVT:n tuottamissa televisiosarjoissa Vänligen Lars Lerin ja Lerins lärlingar. Lerinin teos Naturlära palkittiin tietokirjallisuuden August-palkinnolla 2014.

Lerin on kuitenkin eniten kotonaan ateljeessa.

”Suomalaisyleisö pääsee tutustumaan yhteen kiinnostavimmista ruotsalaisista kuvataiteilijoista”, Castenfors toteaa.

Hanasaaressa nähdään Lars Lerinin yksityisnäyttely, jossa pääosassa ovat maisemat Lerinin omalta kotiseudulta Ruotsin Värmlannista.

”En tiedä, onko Värmlannin maisemissa mitään erityisen omintakeista, mutta siellä minä olen syntynyt ja varttunut. Nyt asun Hammarön rannikkomaisemissa. Siellä näkyy horisontti ja paljaita kalliorantoja, joiden geologiaa voi lukea jalkapohjillaan. Aiemmin asuin kauempana pohjoisessa ja ympärilläni oli kuusimetsää. Pidän yhtä lailla näistä kaikista maisemista”, Lars Lerin kertoo.

Hanasaaren näyttelyn lisäksi Lars Lerinin teoksia on esillä myös Galleria Henriksbergissä Hangossa ajalla 19.5.–23.6. (avoinna viikonloppuisin).

Lerinin näyttely aloittaa Hanasaaren suuren akvarellikesän, joka sisältää monia akvarellitaiteeseen liittyviä tapahtumia. Pohjoismainen akvarelliseura järjestää akvarelliviestin 26.5., ja näyttelyn teemoja käsitellään akvarellityöpajoissa. Katso kaikki akvarellikesän tapahtumat täältä>>>

HUOM! Galleria on suljettu juhannuksena 20.-23.6.2019. Avaamme jälleen maanantaina 24.6. klo 10.00.

Lue lisää Lars Lerinistä täältä>>>

Galleria Henriksberg>>>

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi