Ollaanko ystäviä?

Online

|
2.12.2020 16:00 - 17:30

Webinaari ystävyyskoulutoiminnasta

Kansalliset opetussuunnitelmat kannustavat kouluja hyödyntämään mahdollisuuksia tutustua muihin kieliympäristöihin Suomessa. On olemassa esimerkkejä menestyksekkäästä ystävyyskoulutoiminnasta suomen- ja ruotsinkielisten koulujen välillä ja tandemoppimisen malleja on kehitetty toisella asteella. Kynnyksen koetaan olevan liian korkea muodostaa yhteys kielirajan yli, sillä ei ole olemassa vakiintunutta rakennetta ystävyyskoulutoimintaa varten. Svenska nu -verkosto ja Svenska folkskolans vänner vastaavat tähän tarpeeseen yhteisellä hankkeella, jossa suomen- ja ruotsinkieliset koulut harjoittavat ystävyyskoulutoimintaa lukuvuonna 2021-2022. Hankkeen aikana toteutetut hyvät käytännöt ystävyyskoulutoiminnassa tulevat muiden koulujen käyttöön.

Hanke alkaa kaksikielisellä webinaarilla 2.12.2020 klo 16.00-17.30, joka valottaa Mustasaaren Norra Korsholms skolanin ja Joensuun Niittylahden koulun välistä menestyksekästä ystävyyskoulutoimintaa. Lataa ohjelma tästä.

Ilmoittaudu webinaariin alla olevasta linkistä.

Webinaarin jälkeen maan suomen- ja ruotsinkieliset koulut voivat ilmoittaa kiinnostuksensa osallistua ystävyyskoulutoimintaan kielirajan yli lukuvuonna 2021-2022. Kouluparit valitaan keväällä 2021. Svenska folkskolans vänner rahoittaa kouluparien ystävyyskoulutoimintaa ja hankkeesta tehdään ulkopuolinen arviointi.

Lisätietoja:
Mikael Hiltunen, projektipäällikkö
Svenska nu -verkosto
mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi