Presidentinvaalipaneeli

Hanasaari, Espoo & online

|
18.12.2023 17:30 - 20:00

Presidentinvaalipaneeli Hanasaaressa!

Pohjoismaisen yhteistyön uusi sävel

Ukrainan sota ja sitä seurannut Nato-jäsenyys käänsivät uuden sivun Suomen turvallisuuspolitiikassa. Sotilasliiton jäsenyys on avannut uusia mahdollisuuksia syventää yhteistyötä Pohjolan ja Baltian maiden välillä etenkin Itämeren alueella. Valmiudet ovat nyt olemassa yhä tiiviimpään puolustusyhteistyöhön, ja esimerkiksi hybridivaikuttamiseen vastaaminen on korostunut uuden turvallisuustilanteen myötä.

Kuvat/bilder Aaltola: FIIA; Andersson: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia – Statsrådets kansli; Haavisto: Ilkka Vuorinen; Halla-aho: Pirjo Tuominen/Eduskunta – Riksdagen; Rehn:Anton Sucksdorff/ollirehn2024.fi & Stubb: Jussi Ratilainen.

The Ulkopolitist -verkkomedian ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen järjestämä presidentinvaalipaneeli nostaa Pohjoismaat turvallisuuskeskustelun ytimeen ja selvittää, miten ehdokkaat näkevät pohjoismaisen yhteistyön roolin osana laajempaa ulko- ja turvallisuuspoliittista ajattelua. Miten Pohjolan linnake kestää yhdessä tulevaisuudenkin tyrskyt?

Presidentinvaaliehdokkaat kohtaavat paneelissa pohjoismaisten kysymysten äärellä. Ehdokkaista paikalla ovat Mika AaltolaLi AnderssonPekka HaavistoJussi Halla-Aho,  Olli Rehn ja Alexander Stubb. Keskustelua moderoivat The Ulkopolitistin vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari ja podcast-juontaja Tuomas Lähteenmäki.

Tapahtuman järjestävät Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja The Ulkopolitist yhteistyössä ER Bank of Ideas -ajatushautomon kanssa.

Kieli: Suomi.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen viimeistään 17.12.2023. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä mutta tapahtumaa voi myös seurata verkossa (klo 17.30-19.00). Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
vastaava päätoimittaja Annastina Haapasaari, annastina.haapasaari@ulkopolitist.fi / +358 44 0806 920
ohjelmakoordinaatttori Ina Lindberg, ina.lindberg@hanaholmen.fi