Valdebatt inför presidentvalet

Hanaholmen, Esbo & online

|
18.12.2023 17:30 - 20:00

Valdebatt inför presidentvalet på Hanaholmen!

Nya tongångar i det nordiska samarbetet

Kriget i Ukraina och det efterföljande Nato-medlemskapet vände ett nytt i blad i Finlands säkerhetspolitik. Medlemskapet i militäralliansen har öppnat upp nya möjligheter för ett fördjupat samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna, speciellt i Östersjöregionen. Förutsättningarna finns för ett allt tätare försvarssamarbete och även behovet av att reagera på hybridpåverkan har aktualiserats i och med den nya säkerhetssituationen.

Kuvat/bilder Aaltola: FIIA; Andersson: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia – Statsrådets kansli; Haavisto: Ilkka Vuorinen; Halla-aho: Pirjo Tuominen/Eduskunta – Riksdagen; Rehn:Anton Sucksdorff/ollirehn2024.fi & Stubb: Jussi Ratilainen.

Webbmediet The Ulkopolitist och Hanaholmen arrangerar en valdebatt inför presidentvalet som sätter fokus på säkerhetsdiskussionen i Norden och utreder hur kandidaterna ser på det nordiska samarbetet inom ramen för ett bredare utrikes- och säkerhetspolitiskt tänkande. Hur skall det nordiska försvarskollektivet tackla framtida stormar?

De nordiska frågorna diskuteras av presidentkandidaterna Mika Aaltola, Li Andersson, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Olli Rehn och Alexander Stubb. Diskussionen modereras av The Ulkopolitists chefredaktör och ansvariga utgivare Annastina Haapasaari och podcastledaren Tuomas Lähteenmäki.

Evenemanget arrangeras av Hanaholmen och The Ulkopolitist i samverkan med tankesmedjan ER Bank of Ideas.

Språk: finska.

Evenemanget är avgiftsfritt, men förutsätter en anmälan senast 17.12.2023. Du kan följa med debatten på plats på Hanaholmen eller online (kl. 17.30-19.00). Anmälan via länken nedan.

Välkommen!

Tilläggsinformation:
chefredaktör och ansvarig utgivare Annastina Haapasaari, annastina.haapasaari@ulkopolitist.fi / +358 44 0806 920
programkoordinator Ina Lindberg, ina.lindberg@hanaholmen.fi