Ruotsalais-suomalainen poliitikkokeskustelu: Haavisto & Linde

Online

|
21.1.2021 15:00 - 16:00

Ulkoministerien dialogi

Ulkoministerit Ann Linde ja Pekka Haavisto keskustelevat Valko-Venäjän tilanteesta

Torstai 21.1.2021 klo 15.00 – 16.00 (Suomen aikaa), klo 14.00 – 15.00 (Ruotsin aikaa)

Valko-Venäjällä ovat jatkuneet vilpillisten presidentinvaalien seurauksena käynnistyneet joukkomielenosoitukset. Aljaksandr Lukašenka on kieltäytynyt eroamasta kuukausia jatkuneista protesteista huolimatta. Elokuun vaalien jälkeen tuhansia ihmisiä on pidätetty mielivaltaisista syistä. Monia on pahoinpidelty, joissakin tapauksissa kuolettavasti. EU:n johtajat ovat asettaneet Valkovenäjälle sanktioita.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde ja EU:n silloista puheenjohtajavaltiota edustanut Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto tekivät virallisen vierailun Minskiin 24.–25. marraskuuta 2019. Vierailun aikana ministerit tapasivat muun muassa Valkovenäjän valtiojohtoa, ansalaisyhteiskuntaa, oppositiota ja nuoria. Matkan tarkoituksena oli toisaalta keskustella kahdenvälisistä kysymyksistä ja toisaalta tuoda esille EU:n odotuksia maan ihmissuhteiden ja demokratian tilanteesta. Siitä tilanne on huonontunut radikaalisti.

Ulkoministerit keskustelevat 21. tammikuuta Valko-Venäjän tilanteesta ja analysoivat huolestuttavaa kehitystä ja sen seurauksia laajemmassa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa mielessä. Keskustelun moderaattorina toimii Martin Kragh, Ruotsin ulkopoliittisen instituutin ohjelmapäällikkö ja vanhempi tutkija.

Hanasaari haluaa tiivistää Suomen ja Ruotsin välistä poliittista vuoropuhelua järjestämällä yleisölle avoimia poliitikkodialogeja suomalaisten ja ruotsalaisten päättäjien välillä. Haluamme kohdistaa katseen tulevaisuuteen ja etsiä yhdessä ratkaisuja kiperiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Keskustelu järjestetään yhteistyössä Ruotsin ulkopoliittisen instituutin kanssa.

Tervetuloa!

Kieli: Ruotsi. Kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.

Lisätietoja: Ohjelmajohtaja Victor Andersson, victor.andersson(at)hanaholmen.fi

Kuva Haavisto: Kimmo Brandt/Eduskunta/Riksdagen. Kuva Linde: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 20.1.2021 klo 23.00 (Suomen aikaa), klo 22.00 (Ruotsin aikaa)
Ilmoittautuneille lähetetään linkki keskusteluun aamupäivällä 21.1.2021.