SM i Scrabble

Hanaholmen

|
3 - 5.11.2017

SM i Scrabble har spelats sedan 1994 och Finland kommer nu för första gången att stå värd för de årligen återkommande Svenska mästerskapen.

En bred samling spelare från både Finland och Sverige tävlar i Scrabble. Åldersspridningen är stor och ofta är både skolungdomar och pensionärer med i samma turnering.

Detsamma gäller spridningen av yrke och bakgrund i övrigt. Detta är att betrakta som en stor rikedom som skänker spelandet och turnerandet en stark samhällelig förankring.

Totalt spelas 16 ronder under de tre turneringsdagarna, och registrering av spelare sker från kl. 14.00 fredagen den 3 november.

Till det övriga programmet hör bland annat traditionsenlig fest på lördagskvällen med framdukad buffé och överraskningsprogram i restaurangen.

Vi tar gärna emot nya spelare. Tag kontakt med arrangör Gerd Forssgerd.forss@gmail.com om du är intresserad av att delta eller att träna inför det stora evenemanget.

Läs mer på  Scrabbleförbundets webbplats samt Facebook-gruppen ”Scrabble-SM 2017”.

Vad är Scrabble? 

Scrabble är ett brädspel där två spelare bygger ord av bokstavsbrickor, ungefär som i ett korsord. Spelet är en kombination av ordkunskap, taktik och tur.

Scrabble uppfanns 1948 och över 100 miljoner Scrabblespel har sålts på 29 olika språk i 121 länder.

På svenska lanserades spelet 1954, då under namnet Alfapet. Numera är det också många som spelar en variant av Scrabble via telefon-appen Wordfeud.

http://www.scrabbleforbundet.se