KIRJALLINEN ILTAPÄIVÄ: ANNA TAKANEN HANASAARESSA

Hanasaari, Espoo

|
1.2.2020 16:00 - 18:00

Anna Takanen vierailee Hanasaaressa!

Anna Takanen | Kuva: Gummerus/Fredrik Skogkvist

Kesällä 2019 Tukholman kaupunginteatterin jättänyt Anna Takanen vierailee Hanasaaressa kertomassa esikoiskirjastaan Sörjen som blev, joka ilmestyy suomeksi helmikuussa nimellä Sinä olet suruni. Kertomus sotalapsesta ja sotalapsen lapsesta.

”Sota häviää perheestä neljän sukupolven aikana. Minä olen kolmatta sukupolvea”, sanoo Anna Takanen.

Annan isä Timo lähetettiin sotalapsena Ruotsiin vuonna 1942, vain 4-vuotiaana. Kotona Suomessa Timon isä oli kaatunut eikä äiti pystynyt pitämään huolta perheestä. Sota päättyi, ja Timo jäi Ruotsiin.

Sinä olet suruni kertoo Suomesta, Ruotsista, sodasta ja rauhasta. Anna Takanen kerii auki isänsä tarinaa sekä sitä, mitä on olla sotalapsen lapsi. Isä on pitkään vaitonainen taustastaan, mutta vähitellen tytär saa hänet avautumaan, kunnes molemmat ymmärtävät, että sota ei jätä ihmistä koskaan rauhaan.

Anna Takanen (s. 1968) on näyttelijä ja teatteriohjaaja, joka on toiminut Göteborgin kaupunginteatterin taiteellisena johtajana ja kesään 2019 asti Tukholman kaupunginteatterin johtajana. Ensimmäisen kerran Takanen käsitteli sotalapsi-teemaa jo näytelmässään Fosterlandet, joka sai ensi-iltansa 2015.

Anna Takasta haastattelee Henrik Huldén, keskustelu käydään ruotsiksi ja tulkataan tiivistäen suomeksi. Yleisö voi esittää kysymyksiä myös suomeksi.

Kirjallisen iltapäivän päättää opastettu taidekierros Hanasaaressa ja Lux Hanaholmen -valotaidekokonaisuudessa. Kruunaa iltapäivä pohjoismaisten makujen illallisella Hanasaaressa, varaa pöytäsi täältä!

Lue lisää:
Anna Takanen
Lux Hanaholmen

Yhteistyössä: Hanaholmen ja Gummerus

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen viimeistään 30.1.2020 alla olevasta linkistä: