Månadens nordiska film: Borg

Hanaholmen, Esbo

|
5.2.2018 18:00 - 20:00

Biljetter till filmvisningen kan bokas från 8.1.2018 på denna sida.


Borg

Janus Metz, Sverige (2017), 107 min, T

Språk: svenska, engelska, franska, textad till finska och svenska

Borg är en film om den svenska ikonen Björn Borgs resa från Södertälje till världseliten i en tid då allt var möjligt. Filmen skildrar Borgs största kamp som utspelades en regnig sommar på Wimbledon 1980 mot amerikanska John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

I filmen medverkar bl.a. Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård. Regissören är den danske prisbelönta dokumentärfilmregissören och filmskaparen Janus Metz.

Borg må vara en film som utspelar sig i tennisvärlden – men den är definitivt sevärd även för den som gärna byter kanal när det vankas sport på tv.” Silja Sahlgren-Fodstad, Yle

Välkommen!


År 2018 har det gått 100 år sedan den legendariske svenske filmskaparen, författaren och teatermannen Ingmar Bergman föddes. Inför Bergman-jubileumsåret 2018 har Hanaholmen inlett ett samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman. Hanaholmen fungerar som språkrör för Bergman-året i Finland.

Visst kom du ihåg att anmäla dig till Månadens Bergman samtalet före filmen?
Läs mera: Månadens Bergman: Mikael Timm och Silja Sahlgren kl. 16.30. Anmäl dig här

Njut av smått och gott, kalla och varma drycker i Hanaholmens nya vinbar innan eller efter filmvisningen fram till kl. 24!

Välkommen!