Kan EU gå stärkt ur coronakrisen?

Zoom

|
5.6.2020 14:00 - 15:00

Välkommen att delta i ett aktuellt webbinarium!

Hanaholmen inbjuder till en serie aktuella samtal som berör såväl coronakrisens hantering som strategier för att komma ut ur krisen och få samhällena igång på nytt i Sverige och Finland.

Redan nu står det klart att vi efter krisen på många områden kommer att se förändringar. Hur bestående de blir återstår att se. I det nya läget finns det ett ökat behov av dialog, erfarenhetsutbyte och analys.

I samtalsserien kommer vi att genom företrädare för olika branscher att få insyn i vad krisen inneburit för dem. Vi kommer att reflektera över vad som redan har förändrats och vad som eventuellt blir bestående. förändringar. Vi ställer också frågan hur Finland och Sverige kan gå stärkta ur den här exceptionella globala krisen och hur vi genom att agera samordnat kan vara starkare såväl ekonomiskt och socialt som politiskt och miljömässigt.


Del 2: Kan EU gå stärkt ur coronakrisen?

Tid: Fredag 5 juni 2020 kl. 14.00-15.00

Plats: Zoom. Länk sänds åt alla som anmält sig per e-post.

Språk: Svenska.

Medverkande: Finlands Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen och Sveriges EU-minister Hans Dahlgren.

Coronapandemin har påverkat alla länder i EU, men vissa har drabbats värre än andra. Trots vissa solidaritetsyttringar har krishanteringens akuta fas dominerats av nationella lösningar. Vilken roll får EU-samarbetet i återhämtningsstrategierna? Det har ofta sagts att EU utvecklas genom svåra kriser, och påståendet kan ibland låta slitet – men frågan är om det inte är precis det som håller på att hända just nu.

Samtalet modereras av Daniel Olin, journalist, Svenska Yle

 

Samtalen markerar Hanaholmens återöppning den 1 juni. Serien fortsätter med samtal som fokuserar på framtidens arbetsliv, handel och undervisning samt coronakrisens verkningar på konst- och kultursektorn.

En Zoom-länk sänds några timmar innan samtalet till alla anmälda.