Helsinki Photo Festival presenterar: Nordic Village

Hanaholmens konstpark

|
4.8 - 8.10.2023

Utställning i Hanaholmens konstpark

Njut av ny nordisk fotokonst utomhus på Hanaholmen! 

För tredje året i rad står Hanaholmens konstpark värd för Nordic Village, en utställning som uppmärksammar banbrytande fotografer från Danmark, Sverige, Norge, Finland och Island. Nordic Village är en del av Helsinki Photo Festival, som årligen tänjer på gränserna för fotografering som konstform och ordnar utställningar för allmänheten i Helsingforsområdet.  

De medverkande konstnärerna väljs ut av en jury bestående av fotografer och kuratorer som ansvarar för festivalens öppna utlysningstävling.Temat för året 2023 är courage, mod. 

I årets upplaga av Nordic Village medverkar konstnärerna Björn Nilsson (Sverige), Rolf-Göran Åström (Sverige), Sofi Lundin (Sverige, baserad i Uganda), Emmi Roosling (Sverige), Maija Bondar (Finland), Mikkel Hørlyck (Danmark), Maja Nydal Eriksen (Danmark), Haakon Sand (Norge), Aija Svensson (Finland) och Darina Rodionova (Finland).

Nordic Village-utställningen kulminerar i ett nordiskt seminarium som arrangeras den 29 september 2023. I seminariet deltar etablerade talare inom bildkonstområdet. 

Följ webbplatsen helsinkiphotofestival.com för fler nyheter om exakt tid och plats.  

Nordic Village är en talangplattform som arrangeras i samband med Helsinki Photo Festival för att stödja nya nordiska fotografer i Finland och internationellt. Den sjätte upplagan av festivalen äger rum från 4 augusti till 2 oktober 2023.