Skapa en lördag: Illustrationsverkstad

Hanaholmen, Esbo

|
12.3.2022 10:00 - 12:00

Välkommen till en illustrationsverkstad!

Ledare:  Lena Frölander-Ulf och Jenny Lucander  

I samband med utställningen Barnboksillustrationer i Hanaholmens galleri arrangerar vi roliga, tvåspråkiga verkstäder för hela familjen.

Besök utställningen Barnboksillustrationer, bli inspirerad och kom med och skapa underbara, fasansfulla och märkvärdiga figurer tillsammans med utställningens illustratörer Lena Frölander-Ulf och Jenny Lucander! Vi gör egna figurer i spännande material och berättar historier med bilder.

 

Lena Frölander-Ulf är en barnboksförfattare och illustratör. I utställningen kan du ta del av illustrationer till trilogin om hunden Fidel, som nominerats till ett flertal prestigefyllda utmärkelser.

Jenny Lucander är illustratör och bilderbokskonstnär, som har skapat ett stort antal hyllade bilderböcker. I utställningen kan du bekanta dig med några av hennes senaste verk ur boken “Fakta om pappor”, som skrivits av Oskar Kroon.

I utställningen Barnboksillustrationer i Hanaholmens galleri visas två utställningshelheter tillsammans – en från Sverige och en från Finland. Den svenska utställningshelheten, vars titel är En hyllning till barnboken, utgår ifrån 17 skäl för bilderbokens viktigaste betydelse. Den finländska utställningshelheten, med titeln Bilderbokens väsen, bjuder åskådaren fysiskt in i bilderbokens värld. Läs mera om utställningen här.

Galleri Hanaholmen har öppet dagligen kl.10-20, fritt inträde.

 

Verkstaden är kostnadsfri och passar hela familjen!

 

Välkommen till Hanaholmen, vår underbara restaurang PLATS och mysiga café & vinbar. Läs mera här.

Tilläggsinformation: Programkoordinator Tyra Therman, tyra.therman(at)hanaholmen.fi