Skapa på lördag: Ordkonstverkstad

Hanaholmen, Esbo

|
26.2.2022 10:00 - 12:00

Välkommen på en ordkonstverkstad!

Ledare: Hanna Lundström
Språk: svenska

I samband med utställningen Barnboksillustrationer arrangerar vi roliga verkstäder för hela familjen. Den första verkstaden handlar om ordkonst och arrangeras i samarbete med Sydkustens ordkostskola.

Verkstaden baserar sig på boken Kalas, Alfons Åberg!  Tillsammans med en ordkonstlärare från Sydkustens ordkonstskola får deltagarna leka med språket, orden, texter och berättelser. I böckerna om Alfons vimlar vardagen av lek och finurligheter, och under verkstaden får du pröva på några spännande lekar. Vad händer till exempel om man fyller en ballong med ord? Och vad händer om man fantiserar fram någon som inte finns?

Både barn och vuxna får ge utlopp för sin skaparglädje i denna inspirerande verkstad!

I utställningen Barnboksillustrationer i Hanaholmens galleri visas två utställningshelheter tillsammans – en från Sverige och en från Finland. Den svenska utställningshelheten, vars titel är En hyllning till barnboken, utgår ifrån 17 skäl för bilderbokens viktigaste betydelse. Den finländska utställningshelheten, med titeln Bilderbokens väsen, bjuder åskådaren fysiskt in i bilderbokens värld. Läs mera om utställningen här.

Galleri Hanaholmen har öppet dagligen kl.10-20, fritt inträde.

 

Verkstaden är kostnadsfri och passar hela familjen!

 

Verkstaden arrangeras också på finska lö 26.2 kl. 13-15. Läs mera här.

 

Välkommen till Hanaholmen, vår underbara restaurang PLATS och mysiga café & vinbar. Läs mera här.