Sverigepaket 2023

Hanaholmen, Esbo

|
13.11.2023 12:00 - 16:00

Informationsdag för högskolestuderande i Finland

Att plugga och jobba i grannlandet

Nätverket Svenska nu och Sverigekontakt i Finland arrangerar årligen en informationsdag om Sverige för finländska högskolestuderande.

Årets Sverigepaket arrangeras måndag 13.11.2023 kl. 12.00-16.00 på Hanaholmen. Årets tema är studier och arbete i Finland och Sverige.

Våra talare

Emil Welvestam är uppväxt Gnesta kommun i Södermanland men han har sedan sex år tillbaka bott i Finland. Nu studerar statskunskap på Helsingfors universitet och under evenemanget berättar hur det var att flytta till Finland och hurdant det är att studera här.

Mia Berglund är uppväxt i Finland och studerade på Svenska handelshögskolan, Hanken. Efter att ha jobbat både i Australien och Finland, flyttade hon till Stockholm och har arbetat i Sverige sedan 2020. Under årets Sverigepaket berättar hon om arbetslivet i Sverige och hur det vara att starta sitt eget konsultbolag.

Rundvandring

Studerandena har även möjlighet att öva på sina färdigheter i svenska med hjälp av ett roligt spel som tar dem på en rundvandring runt Hanaholmen. Under rundvandringen har studerandena möjlighet att i grupp tala med personer med erfarenhet av att leva i Sverige samt bekanta sig med Hanaholmens kulturcentrum.

Konsert

Dagen avslutas med en konsert med Simon Zion. Finskfödda Simon blev känd i Sverige efter sitt deltagande i Sveriges Idol-talangtävling 2015. Mellan låtarna berättar Simon om sina erfarenheter av den svenska musikindustrin.

Se hela programmet här.

Vill du förbereda dig för seminariet tillsammans med studerandena? Se förhandsuppgifterna här.

Evenemanget är avgiftsfritt, men förutsätter en förhandsanmälan senast 5.11.2023 via länken nedan.