Skapa på lördag: Havslandskap – Teckningsverkstad

Hanaholmen, Esbo

|
4.5.2024 10:00 - 14:00

Välkommen på Skapa på lördag!

Skapa på lördag: Havslandskap – Teckningsverkstad
Teckningsverkstad i havsbrisen

Kuva kuvataiteilija Petra Innasesta.Kom och bekanta dig med Hanaholmens underbara havslandskap och utställningen Chorus sinesis under ledning av bildkonstnären Petra Innanen. Utställningen är ett verk tillägnat till skarvar och den ställer frågan:  Är skarven värd en sång?

I verkstaden funderar vi på vem landskapet tillhör? Kan en person göra anspråk på att äga ett landskap och göra vad hen vill med det? Naturen prövas i dagens värld.

Vi gör observationer av landskapet genom att titta, anteckna och teckna. En teckning gjord av observation lämnar ett minnesspår om landskapet. Hurdana minnen skapas genom att teckna? Är de skarpa och exakta som ett fotografi? Eller kanske ett abstrakt minne av vinden på huden?

Om vädret tillåter jobbar vi ute, men om vi känner för det kan vi också flytta inomhus.

Petra Innanen har en magisterexamen i bildkonst och har undervisat och regisserat sedan 1992. Hennes huvudsakliga uttrycksmedel är måleri, teckning och performancekonst.

Deltagaravgiften är 36 €/deltagare. Du får papper från verkstaden, men ta med dig egna pennor, kritor eller tuschpennor.

Anmälningen är bindande och deltagaravgiften returneras inte.

Tilläggsinformation: programkoordinator Tyra Therman, tyra.therman(at)hanaholmen.fi

Bannerbild: Bilden gjord med AI.

Anmäl dig